• Producten ophalen (na overleg via whatsapp)
  • Gratis verzending v/a 70,00 (muv kortingscodes)

Acnetherapie

 

 

Veel mensen in de puberteit (en soms zelfs ook nà de puberteit) krijgen in meer of mindere mate last van onzuiverheden op de huid.  Het lichaam produceert in deze periode meer hormonen (met name Androgene hormonen), waardoor er een toename ontstaat in de productie van talg. Op zich zou dit geen probleem hoeven veroorzaken maar helaas gaan de talgklieren vaak zo hard werken dat de talg zich ophoopt in het talgklierzakje, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan door een vervelende bacterie die zich vermeerdert in dit fijne klimaat, te weten de Propionium Bacterium Acnes. 

 

Het is dus handig om te voorkomen dat de ontstekingen zich dusdanig gaan uitbreiden dat een behandeling met medicatie (met alle daarbij horende ongemakken) voorkomen kan worden. Ondersteuning met medicatie kan echter uiteindelijk -in sommige gevallen- de juiste optie zijn.

 

Gelukkig kan er in dit voorstadium al goed behandeld worden door een huidspecialist die zich heeft gespecialiseerd in het huidprobleem -acne-. De behandelingen moeten wel regulier worden ingepland om te zorgen dat de bacteriën zich niet enorm gaan vermeerderen, aangezien de productie van talg gewoon door zal blijven gaan. Dit maakt dan ook meteen duidelijk dat het probleem niet verholpen kan worden maar wel onder controle gehouden kan worden met regulier behandelen. Hoe vaak er behandeld moet worden is volledig afhankelijk van de werking van de hormonen. Meestal kan de huidspecialist een goede inschatting hiervan maken na drie behandelingen. De ontstekingen zullen verminderen, het zelfbeeld krijgt een oppepper en je zult advies krijgen hoe je thuis het beste jouw huidproducten kunt gebruiken. Bij reguliere behandelingen, is het soms mogelijk om de behandelingen vergoed te krijgen via jouw zorgverzekering. Dit kun je gemakkelijk nagaan via de volgende link: INDEPENDER

 

De behandelingen worden altijd in de salon afgerekend, de factuur stuurt u vervolgens zelf digitaal door naar uw zorgverzekering. Er wordt uitsluitend behandeld indien er daadwerkelijk sprake is van acne. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling eerst beoordeeld. Daarna worden de eerste drie behandelingen ingepland en bepalen we samen welke producten het beste bij de huid passen, zodat direct kan worden gestart met de juiste huidverzorging. Na de eerste drie behandelingen, wordt de behandelfrequentie bepaald. U kunt voor een afspraak contact opnemen middels onderstaand contactformulier.

 

Op naar een Blije Huid!

 

Naar: acnebehandeling