Pigmentvlekken

Pigmentvlekken – advies voor je huid12 April 2018

Hoe ontstaan ze?
Pigmentvlekken kunnen om allerlei verschillende redenen ontstaan. De meest voorkomende redenen zijn verbranding door de zon, hormonale onbalans, huidbeschadiging en huidaandoeningen. Hiervan komt verbranding door de zon het meest voor. En dat terwijl die het makkelijkst te voorkomen is. Gebruik een hoge zonbeschermingsfactor om pigmentvlekken te voorkomen. Het zonnebrandproduct is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat pigmentvlekken niet terugkomen en om bescherming te bieden tegen andere effecten van verbranding door de zon.


In de salon
Bij donkere pigmentvlekken wordt een behandeling met vitamine C geadviseerd, bij voorkeur met een kuur. De vitamine C die bij deze behandeling wordt gebruikt, is sterker en met een sterkere oplichtende werking dan de behandeling die je thuis kunt gebruiken. De mate waarin de pigmentvlekken kunnen worden opgelicht, is grotendeels afhankelijk van de oorzaak voor die vlekken en hoe diep in de huid het pigment zit.
Meestal is er binnen 8-10 weken resultaat zichtbaar. Als de pigmentvlekken al langer dan vijf jaar op de huid aanwezig zijn, heeft een behandeling geen resultaat meer. Probeer de zon tijdens de behandelingsperiode zo veel mogelijk te vermijden. Eén dag onbeschermd in de zon kan helaas de positieve effecten van de behandeling tenietdoen. Investeer daarom in goede zonnebrandproducten. Voor een optimale bescherming met onze producten gebruik je Protecting Lotion Outdoor of Sun Lotion SPF 20. Hoe meer je van die crème opbrengt, des te hoger de zonbeschermingsfactor. Wanneer de huid wit wordt van de crème heb je een sunblock gecreëerd.
Het Serum C geeft de huid ook veel antioxidanten die beschermen tegen de werking van vrije radicalen. 


Thuis
Bij een goede huidverzorging gaat het erom jezelf goede gewoontes aan te leren. Welke professionele behandelingen je ook hebt gehad, je dagelijkse huidverzorging is uiteindelijk doorslaggevend. Gebruik producten met uitsluitend natuurlijke grondstoffen die de huid niet tegenwerken, maar met de huid samenwerken. Deze natuurlijke ingrediënten worden eenvoudig opgenomen door de huid en zijn van invloed op het onderliggende weefsel.
Producten die de huid versterken, maar dan wel voor de lange termijn en op een natuurlijke manier, en niet door alleen de problemen eventjes te verlichten.


Dagelijks
1. Was eerst je handen.

2. Vervolgens je gezicht reinigen met een geschikt reinigingsproduct.

3. Afspoelen en droogmaken met een schone handdoek.

4. Deppen of sprayen met Freshener.

5. Oogcrème aanbrengen, eventueel serum en/of olie plus crème en/of balsem.

6. Als je je opmaakt, breng je eerst Foundation, Compact Foundation, Compact Cover en/of Mineral Powder aan.


Nachts
1. Huid schoonmaken (volgens 1-4 hierboven).

2. Serum C aanbrengen en vervolgens Night Cream.
De combinatie van Serum C en Night Cream zorgt voor opbouw van de huid en gaat pigmentvlekken tegen. Deze producten zijn prima te gebruiken na het zonnen als een verzorgende after-sun-behandeling. Maar gebruik Serum C en Night Cream niet als je de zon in gaat, omdat ze de huid lichtgevoelig maken. Gebruik deze producten daarom alleen 's nachts.

 

 1-2 keer per week
1. AHA & Jojoba Peeling aanbrengen op de pigmentvlekken en 20 minuten laten inwerken.

2. Afspoelen en droogmaken met een schone handdoek.

3. Daarna Serum C en Night Cream aanbrengen op het hele gezicht en 's nachts laten inwerken.


In AHA & Jojoba Peeling wordt samengewerkt door natuurlijke Melkzuur (een AHA-zuur uit suikerbieten) en korrels verkregen uit Jojoba-olie. De korrels hebben een ideale vorm en grootte voor een zorgvuldige verwijdering van dode huidcellen. Het melkzuur voorkomt de klontering van melanine in de huid en licht tijdelijke pigmentvlekken op.