ROSACEA

 

Wat is rosacea?

Rosacea is een inflammatoire huidaandoening, niet veroorzaakt door bacteriën. Waarom en hoe de aandoening naar voren komt, is echter nog onduidelijk. Het vermoeden bestaat dat de mechanismen die de werking van de bloedvaten in de gezichtshuid regelen, op de een of andere manier de ontsteking in gang zetten. Rosacea treft ongeveer 10% van de volwassen bevolking. De aandoening komt het meest voor bij vrouwen van 30-40 jaar oud, van Scandinavische afkomst. 

 

De aandoening ontwikkelt zich in stappen en er zijn verschillende symptomen die zich in combinatie  -of afzonderlijk-manifesteren. De meest voorkomende is een gevoel van warmte in de huid, aanhoudende roodheid, een gevoelige huid en oppervlakkige bloedvaten. Kleine, rode bultjes kunnen ook worden gevormd, evenals puisten, wat er vaak toe leidt dat rosacea wordt aangezien voor acne of seborroïsche dermatitis. Het verschil is dat er bij rosacea geen mee-eters zijn, die vaak voorkomen bij acne. 

 

Een ander onderscheidend kenmerk is dat rosacea oplaait in de centrale delen van het gezicht - wangen, neus, kin en voorhoofd - terwijl acne overal kan voorkomen. Zon, alcohol, warme dranken, pittig eten en stress kunnen de toestand verergeren. Onbehandelde rosacea kan leiden tot de aandoening Rhinophyma, "bolvormige neus", als gevolg van hypertrofie in de talgklieren. Als u vermoedt dat u rosacea heeft, dient u contact op te nemen met een dermatoloog voor een diagnose. Als u daarvoor dan medicijnen (tetracycline / antibiotica) krijgt voorgeschreven, kunt u deze combineren met de producten.

 

Wat te vermijden

Alles wat de bloedtoevoer naar het huidoppervlak verhoogt, kan een verslechtering van uw rosacea veroorzaken. Enkele voorbeelden hiervan zijn pittig eten, warme dranken, zonlicht, warme en koude temperaturen, irriterende stoffen / chemicaliën (veel voorkomend in huidverzorging), alcohol en stress. Zuivelproducten, suiker en witte bloem worden ook aanbevolen om te vermijden. Deze verzwarende factoren zijn mogelijk niet aanwezig bij sommige rosacea-patiënten. U moet echter altijd voorzichtig zijn met overmatig zonnebaden, omdat dit alle rosacea verergert.

Het is bekend dat het gebruik van sterke cortisonproducten op het gezicht rosacea kan veroorzaken. Alles wat de snel geïrriteerde en blozende huid kan verergeren, moet worden vermeden, zoals agressieve zeep, gezichtsverzorging met alcohol en oplossingen.

 

De begeleiding

De producten van Duizendschoon bevatten alleen natuurlijke grondstoffen die samenwerken met de huid, niet ertegen. De natuurlijke ingrediënten worden gemakkelijk door de huid opgenomen en tasten het onderliggende weefsel niet aan. Er wordt naar gestreefd de huid op een langdurige en natuurlijke manier te versterken, in plaats van de problemen tijdelijk te verlichten. Specifieker advies, welke producten u het beste kunt gebruiken, krijgt u tijdens het huidverzorgingsadvies. 

 

 

Vraag in de salon huidadvies op maat!