• Producten ophalen (na overleg via whatsapp)
 • Gratis verzending v/a 70,00 (muv kortingscodes)

Lichttherapie

 

Licht, de belangrijkste bron van leven en energie

 

Licht speelt een belangrijke rol in ons leven. We weten dat zonder licht er geen leven bestaat. De voordelen van licht stijgen ver uit boven ons eigen persoonlijke gevoel van comfort en welbevinden. Het is een essentieel onderdeel van ons natuurlijke biologische systeem en noodzakelijk voor het goed functioneren van ons stofwisselings-en immuunsysteem. De meeste enzymen, hormonen en vitamines hebben licht nodig om te kunnen functioneren. Een voorbeeld hiervan is de relatie tussen zonlicht en vitamine D. Zonder zonlicht kan ons lichaam geen vitamine D produceren en een tekort aan deze vitamine kan leiden tot rachitis (Engelse ziekte), dit is een botaandoening ontstaan door een tekort aan vitamine D en calcium. Een goed voorbeeld van de behoefte aan licht die veel enzymen hebben voor hun werking, zijn de enzymen die verantwoordelijk zijn voor het herstellen van icterus (geelzucht) bij pasgeborenen die vervolgens onder blauw licht worden gelegd om te herstellen. 

 

Licht- en kleurentherapie :

 • Verbetert de microcirculatie
 • Versterkt het afweersysteem/immuniteit
 • Versnelt wondgenezing
 • Stimuleert de regeneratieve en herstellende processen

 

Werkt positief op:

 • Bindweefselmassage
 • Acne
 • Rosacea
 • Eczeem
 • Psoriasis
 • Droge / vette / geïrriteerde / vermoeide huid
 • Werkt positief op de cellen (anti-aging)

 

Kleuren lichttherapie voor cosmetische toepassing

ROOD

Bevordert de doorbloeding en microcirculatie, zenuwstelsel en metabolisme; werkt positief op het energieniveau.

 

ORANJE

Stimuleert vernieuwing van het huidweefsel, spierontspanning en heeft een stimulerend effect op de psyche.

 

GEEL

Stimuleert het lymfatisch stelsel en helpt op deze manier afvalstoffen af te voeren. Stimuleert het zenuwstelsel  en de psyche. Dé kleur voor het behandelen van de gestreste en geïrriteerde huid.

 

GROEN

Werkt versterkend op het immuunsysteem, bestrijdt stress en spanning. Kalmeert de eczematische huid, erytheem (roodheid), zonneallergie, acne en psoriasis. 

 

BLAUW

Cosmetisch inzetbaar bij een droge huid, normaliseert de talgproductie, acne, zonneallergie, couperose, psoriasis. Werkt remmend op de Propionium acnes bacterie. Deze is erg gevoelig voor licht in de range van 405-420nm. De bacterie absorbeert dit licht en het licht remt de bacterie. Blauw kan ook worden ingezet om de roodheid en de talgproductie te verminderen.

 

INDIGO

Werkt ontstekingsremmend, kalmerend, regenererend en hydraterend op de huid. Inzetbaar na laserbehandelingen, peelings en microdermabrasie. Verbetert de celregeneratie.

 

VIOLET

Kalmeert de huid, hydrateert, beschermt tegen vrije radicalen, vermindert roodheid van de huid. Kan ondersteunend worden ingezet bij elke andere huidbehandeling als ter bevordering van het helingsproces, vermindert tevens vergrote bloedvaten (bv couperose).

 

WIT

Bevat het volledige spectrum! 480 - 3400nm

Bevat alle voornoemde kleuren op een lagere intensiteit. Full spectrum heeft vele voordelen. Het werkt effectief voor wondbehandeling, acne, rosacea, rimpels, pigmentatie, verslapte huid, verwijde bloedvaten en het reguleert de stemming, welzijn, energie en slaap. Werkt bevorderend op de aanmaak van melatonine en serotonine. Therapeutische toepassing: winterdepressie.

 

 

 

 

Kleuren lichttherapie voor chakra stimulatie

De chakra theorie is gebaseerd op de veronderstelling dat de energie die ons in leven houdt, gelijkmatig door ons lichaam stroomt. In zeven punten in ons lichaam, de chakra's, is er een concentratie van energie die constant beweegt in een circulaire beweging. Elke chakra wordt geactiveerd met de bijbehorende kleur. 

Rood - Basis - Activeert en revitaliseert

Oranje - Sacraal - Herstelt en verlevendigt

Geel - Zonnevlecht - Versterkt en verheldert

Groen - Hart - Balanceert en ontspant

Blauw - Keel - Verzacht en kalmeert

Indigo - Wenkbrauwen - Zuivert en focust

Violet - Kroon chakra - Inspireert en support